recept: Rakott cukkíni kölessel, Kifőzde
Rakott cukkíni kölessel
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg cukkíni,
25 dkg kicsontozott, darált tarja,
10 dkg köles,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csomag újhagyma,
libazsír vagy vaj,
tengeri só,
3 dl tejföl,
kakukkfű, pirospaprika, bors,
10 dkg trappista sajt,
ételízesítő





A zsenge, fiatal cukkínit megmossuk, félcenti vastagra felkarikázzuk, vastagon lesózzuk, állni hagyjuk 15 percet, majd konyharuhával leitatjuk róla a nedvességet.
Kevés zsíron az újhagymát megfuttatjuk, rátesszük a kölest, pár percig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük kevés őrölt borssal, sok kakukkfűvel, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, 8-10 perc alatt kis lángon megpároljuk. Nem kell sokat keverni, azt is óvatosan, mert könnyen összetörik!
A darált húst kevés apróra vágott, zsíron fonnyasztott vöröshagymán megpirítjuk, sóval, pirospaprikával, borssal ízesítjük.
Kizsírozott tűzálló edényben rétegezzük: alulra több rétegben a cukkíni felét, rá a köles felét, erre rá a húst, meglocsolva a tejföl felével, majd ráegyengetjük a köles másik felét, erre a maradék cukkínit szintén több rétegben, a tetejét megkenjük a maradék tejfölben elkevert reszelt sajttal. A tetejét meghintjük ételízesítőből kiszitált színes zöldséggel, majd forró sütőben 20 perc alatt készre (pirosra) sütjük.
Fejessalátával vagy paradicsomsalátával tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fejessaláta
 paradicsomsaláta

Forrás: Az eredeti receptet az RTL Klub Online oldalain találtam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.10.10. Utoljára frissítve: 2009.10.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 04:28:51 - 2.87)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez