Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
70 dkg cukkíni, 25 dkg kicsontozott, darált tarja, 10 dkg köles, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomag újhagyma, libazsír vagy vaj, tengeri só, 3 dl tejföl, kakukkfű, pirospaprika, bors, 10 dkg trappista sajt, ételízesítő |
A zsenge, fiatal cukkínit megmossuk, félcenti vastagra felkarikázzuk, vastagon lesózzuk, állni hagyjuk 15 percet, majd konyharuhával leitatjuk róla a nedvességet. Kevés zsíron az újhagymát megfuttatjuk, rátesszük a kölest, pár percig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük kevés őrölt borssal, sok kakukkfűvel, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, 8-10 perc alatt kis lángon megpároljuk. Nem kell sokat keverni, azt is óvatosan, mert könnyen összetörik! A darált húst kevés apróra vágott, zsíron fonnyasztott vöröshagymán megpirítjuk, sóval, pirospaprikával, borssal ízesítjük. Kizsírozott tűzálló edényben rétegezzük: alulra több rétegben a cukkíni felét, rá a köles felét, erre rá a húst, meglocsolva a tejföl felével, majd ráegyengetjük a köles másik felét, erre a maradék cukkínit szintén több rétegben, a tetejét megkenjük a maradék tejfölben elkevert reszelt sajttal. A tetejét meghintjük ételízesítőből kiszitált színes zöldséggel, majd forró sütőben 20 perc alatt készre (pirosra) sütjük. Fejessalátával vagy paradicsomsalátával tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|